Aarhus Universitet er med om bord

Aarhus Universitet er med om bord

Aarhus Universitet vil som del af EU-projektet Open European Societies være med til at skabe interkulturel forståelse i Danmark.

Aarhus Universitet er derfor begejstrede over at være en del af EU-projektet #openeuropeansocieties. Udover at dele målet om at skabe et sikkert og demokratisk samfund, tilslutter Aarhus Universitet sig også ønsket om at bekæmpe stereotype forestillinger og opnå en større grad af forståelse for de mennesker, som slutter sig til vores samfund. De transnationale konferencer, som vi har deltaget i i forbindelse med projektet, har givet stor inspiration til, hvordan man kan bruge udtryksformer som dans, teater, film, erindringer og modfortællinger til at belyse diversiteten i et samfund.

De redskaber vi har fået med os vil ikke kun gavne de lokale projekter i forbindelse med Open European Societies (OES) Danmark, men også undervisningen i universitets Afdeling for Engelsk og på kandidatuddannelsen i Internationale Studier. Aarhus Universitet arbejder for at være et globalt orienteret universitet, og dette projekt, der har til formål at skabe interkulturel dialog og gensidig forståelse, er således i tråd med universitets egne mål, og understøtter det opsøgende arbejde i forhold til såvel lokalsamfundet i Aarhus som vores naboer og partnere i EU.

Matthias Stephan, Ekstern Lektor på Afdeling for Engelsk, Aarhus Universitet, er tovholder for OES Danmark, hvor han sammen med resten af OES Danmark-holdet laver forskning, events og kampagner, der skal sætte fokus på migration i den danske kontekst.

Følg med her på siden, hvor kommende events og kampagner bliver præsenteret løbende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s