Videokampagne for mangfoldighed

Optagelse af videointerviews på Aarhus Havn med Dokk1 i baggrunden

Spot på ti meget forskellige mennesker – med lignende udfordringer og ønsker

I sidste uge var vi ude at interviewe 10 meget forskellige mennesker til videokampagnen for mangfoldighed. De samme 5 spørgsmål blev stillet og besvaret på dansk, spansk, arabisk og engelsk.

Udefra set har deltagerne meget forskellige baggrunde. Blandt deltagerne var både en socialpædagog, en tidligere gymnasielærer, en konsulent, en studerende, en oversætter og en rengøringsassistent. Ligeledes var de meget forskellige i forhold til oprindelsesland, og både sydamerikanske lande som Venzuela, Chile og Argentina var repræsenteret, ligesom Syrien og det nordlige Irak (Kurdistan). Herudover havde vi informanter fra Hong Kong, Canada, Tyrkiet og England. Aldersmæssigt spændte gruppen fra 28 til 75 og der var desuden seks kvinder og fire mænd.

På trods af disse forskelligheder, var der nogle ting, der gik igen i deres svar på de fem spørgsmål, de alle blev stillet. Familie og venner blev ofte nævnt i forbindelse med spørgsmålet om, hvad hjem er. For nogle handlede hjem dog lige så meget om muligheden for at lave mad til sig selv, slappe af og se tv. Det danske sprog og den danske kultur var for mange en del af deres fortælling om en stor udfordring i deres liv. Svarene på spørgsmålet om verdens største udfordringer kredsede for de fleste om klimaforandringer, nationalistiske tendenser i storpolitikken eller fastlåste og stereotype forestillinger om forskellige kulturer og minoritetsgrupper.

Vi glæder os meget til at vise det endelige resultat, når det er klippet færdigt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s