Workshops

Interkulturel Storytelling Workshop

Alle har en historie. Hver enkelt historie er unik, individuel og vigtig. Når vi deler de historier tillader det os at forstå hinanden og os selv.

Projektet Open European Societies er designet til at åbne op for dialog, bekæmpe hadtale og føre os sammen igennem dialog og samtale. 

Denne storytelling workshop drejer sig om de samme temaer som meget af projektet handler om: migration, forskelle og værdier.

Gennem skabelsen af en individuel karakter og derefter interagere med andre i at skabe en fælles fortælling/historie, udforsker vi vores egne baggrunde og hvordan vi se hinanden – for at ændre fokus fra hinanden til at fortælle fortællinger/historier, sammen.

Hvad skal deltagerne bidrage med i denne workshop? Hvad skal de forvente at bidrage med?

Deltagerne kommer med deres kreativitet, deres imødekommenhed til at lytte til andre og deres individuelle perspektiver. Workshoppen handler om at skabe dialog og lære fra hinanden i kreative og åbne rammer, bygge et fællesskab, og at lære om vores forskellige, og vigtigst, hvad vi har tilfælles/deler. 

“Vi” sørger for resten – materialer, rekvisitter, rammer for dialogen og forfriskninger.

Arrangementets opbygning:

Arrangementet er delt op i tre: Karakter, Fællesskab og Kultur.

Først er der den individuelle opbygning/skabelse af en karakter. Baseret på en karakter-øvelse fra min ”creative writing” undervisning skaber hver deltager en karakter (med ord). Udgangspunktet i denne øvelse vil være rekvisitter og kan skrives i mange former (som digt, prosa, punktform, selv tegnet).

Anden øvelse består af opbyggelsen af fællesskab. Deltagerne skal nu deles op i hold og skabe et ideelt sted til deres opfundne karakter. Hvordan lever fællesskabet? Hvilke regler er der? Hvem bestemmer? Hvordan sørger fællesskabet for sig selv? Beskrivelsen både fortælles og tegnes af gruppen. Der sørges for papir. Hvert fællesskab vil så præsentere sig selv for workshoppen.

Til slut vil fællesskaberne føre en dialog med hinanden. I tredje og sidste fase af projektet, vil deltagerne have mulighed for at rejse – fra deres fællesskab til andre eller blive og bygge på deres eget fællesskab og møde potentielle medlemmer. Hvilke regler er nødt til at blive ændret? Hvilke indlogering laves til de nyeste ankommende? Hvem tager ansvaret efter dem, der er rejst videre? Hvordan opretholdes kulturen i hvert fællesskab, når en bredere kultur kommer med ”de fremmede”? Denne fase skulle ideelt set gentages flere gange for at få en bredere interaktion og muligheden for at kunne komme retur til ens ”hjemme” territorie (hvis dette ønskes).

Ideelt set er slutningen på denne workshop en samtale om de valg, der er truffet og en udforskning af hvad der ligger bag de forventninger, udviklinger og indsigt i ikke kun ens nye ”fællesskab” men også i en selv.

OBS! Datoen for workshoppen vil blive offentliggjort snarest muligt.

Billeder: Mathias Snedker

Workshop om diversitet og medborgerskab i Aarhus

Kunst, musik, storytelling, uformel læring og tværkulturel udveksling er nogle af de elementer, der vil præge den lokale workshop, som vil foregå i efteråret 2019 i Aarhus som en del af Open European Societies Danmark.

Vi er i fuld gang med at få aftalerne på plads, og udtænke det præcise koncept for workshoppen, men vi holder denne side opdateret, så følg med herinde.